Mieszkanie na Służewie w Warszawie

Projekt wnętrz mieszkania w Warszawie

Projekt wnętrz mieszkania w inwestycji na warszawskim Służewie. Klienci to młoda para z dzieckiem i psem. Lubią sport, podróże, cenią wolny czas spędzany z rodziną, dlatego  główne założenia projektu to maksymalne wykorzystanie przestrzeni na przechowywanie, rozwiązania łatwe w sprzątaniu i organizacji. W projektowanym wnętrzu na plus działają charakterne, niebanalne dodatki wzmocnione kontrastową kolorystyką i ciekawymi grafikami.

Aby pomieścić wszystkie kuchenne sprzęty i akcesoria,  zabudowa kuchenna urosła do pełnej wysokości, pogłębiliśmy też pas najwyższych półek, który pomieści rzadziej używane małe AGD i naczynia.  Półwysep kuchenny oddziela wizualnie część kuchenną od wypoczynkowej. Lekkości i charakteru  nadają  tu delikatne hokery i retro kinkiet. Wygodna, duża sofa ma za zadanie pomieścić wszystkich członków rodziny.

W korytarzu sprytnie ukryliśmy dwie szafy, jedną na przechowywanie ubrań, drugą z funkcją gospodarczą, w której zmieściła się nawet pralka. Prosty zabieg usunięcia pralki z łazienki  sprawił, że zyskaliśmy sporo miejsca, pomieszczenie stało się bardziej przestrzenne i ustawne, więc mogliśmy się skupić na detalach i dopracowanym rozrysie dużych płytek i dobraniu mocnego akcentu – graficznych płytek na ścianę z prysznicem.

Pokój dziecinny nabrał charakteru dzięki aranżacji  na ścianie z motywem samolotu. Specjalnie zaprojektowana półeczka ze śmigłem i kołami jest zabawnym i funkcjonalnym dodatkiem, który idealnie pasuje ściany z motywem gór i uroczą karuzelą z chmurkami .

powierzchnia: 62 m2